A blog lényege

változóan vicces teljesen véletlenszerű részletek az életből. a valósággal való mindennemű egyezés a valóság bűne, a szerző nem vállal érte felelősséget. tartósítószert nem tartalmaz. a tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek.

jelenleg a buszvezetőnél megváltható buszjegy ára 305 Ft. persze, logikus, van fél másodperc jegyet venni, hát nehezítsük meg mindenki dolgát. nem ám odatenni 300-at minimálisan két fémpénzből, hanem még egy ötöst is. a buszvezető pénzváltásra nem kötelezhető, örülj hogy nem rúgja ki a lábadat hogy cipelteted magad a busszal és még jegyet is akarsz venni (nem gondolkodtál előre, úgy kell neked). ehelyett az a hobbija, hogy ötforintosokat gyűjt. tényleg ENNYIRE fontos az az öt forint? nem lett volna elég 300? könnyű lenne visszaadni 400-ból, 500-ból, de akár ezresből is, a buszvezetőnél százasra kerekített összeg lenne, várhatólag sok százas és kétszázas, de a kisebb pénzekből is százas csoportok. így meg: gyűlnek nála az ötforintosok, és ha vissza kell adni, akkor 95 forintot kellene összeszedni apróból. de persze visszaadni nem tud, és nem akar, mert nincs is rá ideje, tehát még nem is fognak fogyni az ötösök. 5 forint miatt idegesítik egymást olyan emberek (az utasok és a sofőrök), akik nem tehetnek arról, hogy ez ilyen idétlen összegbe kerül. valaki "okos" kiszámolta hogy márpedig ennek ennyinek köll lenni az majd megváltja a közlekedést, kihúzza a céget a csődből, az eszét elfelejtette használni, vagy nem is akarta, a főnökei örültek neki, aláírták, jajj, csak dönteni meg gondolkodni ne kelljen. ha csak 300 lenne a jegy 305 helyett, akkor minden 61. ember "ingyen" utazna (aki nem érti a számítást, bocs, de most nem akarom elmagyarázni). azt hiszem, nem a néhány buszon jegyet váltó utason múlik az, hogy a közlekedési társaságok szarul működnek. még az is jobb lenne, ha 295 lenne a jegy, mert bár vissza úgyse tudna adni, de akkor ott hagyhatnám nála az ötforintot és felszállhatnék, így ha nincs ötös, nincs buszozás, csak mérgelődés, teljesen fölösleges dolgokon...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flashy.blog.hu/api/trackback/id/tr622870624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása