A blog lényege

változóan vicces teljesen véletlenszerű részletek az életből. a valósággal való mindennemű egyezés a valóság bűne, a szerző nem vállal érte felelősséget. tartósítószert nem tartalmaz. a tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek.

az ember elmegy az orvoshoz és kap egy receptet. mégis 2015 van, a recept egységes formátumú, rajta nyomtatva megtalálható minden adatunk, a felírt gyógyszer és a szedési útmutató teljesen olvashatóan, valamint néhány vonalkód. ez az alaphelyzet. hogy az adatunk nem talál bele az előre a papírra nyomtatott kockákba, az egy olyan kérdéshez vezet, hogy a nyomtatásra tervezett recepten minek vannak kockák, de lehet hogy annyi a válasz, hogy van, ahol ugyanebbe kézzel írják és akkor tényleg, legyen mindenki másé is szar.
hogy az adott gyógyszerből hány dobozzal írt fel az orvos, azt nem tudod meg könnyen, bele van kódolva, de nincs ráírva emberileg. lehet, hogy egyetlen sd-kártya méretű doboz, de lehet, hogy a patikus leolvassa a vonalkódot és pajtáskocsin tolja ki. a babatápszer falazóelem méretű dobozaival roskadásig rakja a pultot, neked meg ez lett volna az első bolt a plázában, ahova bementél, de tele szatyrokkal nem lehet.
és mennyit kell a gyógyszerből bevenni? hát rajta van a recepten, nyomtatva, olvashatóan. de a receptet nem látod többet, vagy recept, vagy gyógyszer van a kezedben. hanem a gyógyszerész ráírja a doboz oldalára, saját betűtípussal, ahova fér, ahogyan lehet egy dobozra írni. a nyomtatott receptről átmásolja kézzel a dobozra, mintha ez lenne az egyetlen mód. ez még majdnem oké amikor "napi 1x1", de amikor "reggel étkezés előtt de legkésőbb nyolckor fél, harangszókor másfél, minden másnap este híradó után kettő", akkor már nehezebb. miért nincs a receptnek egy letéphető csíkja, ami az enyém marad? miért nincs a dobozokon legalább a leggyakoribb utasításokhoz valami bekarikázható rész, hogy 1-2-3 tabletta naponta 1x-2x-3x reggel-délben-este (megfelelő bekarikázandó)?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flashy.blog.hu/api/trackback/id/tr67687868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása