A blog lényege

változóan vicces teljesen véletlenszerű részletek az életből. a valósággal való mindennemű egyezés a valóság bűne, a szerző nem vállal érte felelősséget. tartósítószert nem tartalmaz. a tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek.

válság van, bár ezt én főleg onnan veszem észre, hogy a Pepsi Twist ára felment 316-ra, aztán mikor látták, hogy nem veszek, visszakoztak és lement 275-re. de ezt most csak a mellékvágány. a fő téma a bankok. a jegybank emelte az alapkamatot 3%-kal, emiatt a bankok emelték a betéti kamatot 2%-kal, de most ezt se firtassuk, bár a kettőnek a különbsége viszonylag könnyen kiszámolható. ebben a pillanatban fejeződött be a tévében pont egy reklám, miszerint viszonylag magas kamatra leköthetem a pénzemet rövid időtartamra, de csak új ügyfélként. mi ebben a lényeg? az, hogy minél több pénzt vigyünk be, hiszen a bankok ebből élnek. a probléma az, hogy ha ez a viszonylag rövid futamidő lejár, már nem leszünk új ügyfelek, tehát vagy nem is kapunk rövid futamidejű lehetőséget, vagy olyan kis kamatot adnak, hogy csak a jobbszélső számjegyek fognak kis mértékben változni a végösszegben. mit érnek el ezzel? az ember fogja a pénzét és továbbáll... kell a sok pénz, toborozzák az új ügyfeleket, a régi ügyfeleket pedig elüldözik. remélem, hogy ki van ez annyira számolva, hogy legalább a banknak megéri hogy fix vagy enyhén növekvő betétállomány helyett nagyon hamar cserélődő ügyfélkört üzemeltetnek, én meg cipelem a pénzt egyik bankból a másikba örökkön-örökké. biztos van, akinek az adsl vagy a mobiltelefon szerződés jutott eszébe erről, hát igen, ott ugyanezt játsszuk. jönnek az újak, mennek a régiek. és most volt pont egy cikk a kötelező felelősségbiztosításokról, hogy az autósok rákényszerülnek, hogy a megbecsülést úgy vívják ki, hogy felbontják a szerződést és újrakötik ugyanannál a biztosítónál mint új ügyfél. meglátjuk a bankok hogy játsszák ki a kijátszást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flashy.blog.hu/api/trackback/id/tr13753089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása