A blog lényege

változóan vicces teljesen véletlenszerű részletek az életből. a valósággal való mindennemű egyezés a valóság bűne, a szerző nem vállal érte felelősséget. tartósítószert nem tartalmaz. a tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek.

2 és fél napig kicsit kikapcsolódni voltam. például Keszthelyen, a Festetics kastélyban, ott is a kastélymúzeumban. először is piszok drága, 1650Ft/felnőtt. pozitívum, hogy pedagógus diákjegyet kaphat, amennyiben megkérdezi hogy nem jár-e valami kedvezmény, mivel kiírva persze nincs, valamint a diákjegy a diákigazolványnak jár, még levelezőnek is (máshol a diákhoz vagy az van írva hogy csak nappali diákigazolvány, vagy az hogy 6-18 éves). a negatívumok alább.
először is, eddig még csak Magyarországon találkoztam a múzeumi papucs fogalmával. ronda, és ráadásul masnival kell megkötni az ember sarkánál. csak nálunk vannak olyan értékes parketták, amit tilos szőnyeggel lefedni és mindenképpen minden centéméterét meg kell csodálni...
a másik a fotójegy-videójegy: 1100 volt a fotózás plusz díja, 2200 a videózásé. külföldön vagy bármit lehet fotózni, vagy semmit. nyilván a képeslapgyártók ötlete. extra pénz az elektronikus tárlatvezetés, amit szintén nem kértünk. a probléma az, hogy anélkül SEMMI információt nem tud meg az ember SEMMIRŐL. a termek meg vannak számozva az ajtók fölött, de még a címe sincs kiírva. néhány helyen volt segítség a falon levő képek alakjairól, valamint a könyvtárban 2 hosszú asztalon kirakva papírok, látszólag összevisszaságban talán 4-féle szöveg egy csomó nyelven. nem elvihető, keresd ki a nyelvedet, olvasd el. a papírok egy része írógépes, más része nyomtatott, esetleg a tetejére tollal ráírva a nyelv magyarul, de nincs két egyforma külalakú, és ki tudja, hogy a héber fordításnak van-e köze az eredetileg megírt szöveghez. rettentő igénytelen. a kijáratnál a vendégkönyv fele arról szól, hogy mekkora katasztrófa az információhiány. nem igaz, hogy a belépő árába nem fér bele egy fénymásolt A4-es lap, ami legalább a szobák jelentőségét leírja (pl. ez volt XY dolgozószobája).
máshol (külföldön, mondjuk a Louvre-ban, ahol kicsit több cucc is van talán) ha már egyszer drága a jegy (a látnivalók számát figyelembe véve szinte ingyen van), akkor megalázó papucs nélkül végigjárhatom, végigfotózhatom, a minimális információt ingyen megkapom és sokszor papíron haza is vihetem. nem minden külföldi múzeumra igaz, és a Louvre-ban is betiltották a fotózást 1 évre, de gyanítom, hogy kevesebb negatív bejegyzést kapnak a vendégkönyvükbe...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flashy.blog.hu/api/trackback/id/tr44617865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása