2004-08-21 22:45:55
kínai kaja. a legnagyobb előnye a mennyiség. személyes tapasztalataim alapján a kínai kaja, legyen akár sima kínaibüfés menüett, akár éttermi adag általában elég. de amúgy az ízekkel az évezredes kultúra ellenére hadilábon állnak. van náluk a csípős, amit mondjuk komolyan is vesznek és tényleg csípős, meg ez az édes-savanyú dolog, ami főleg édes és érdekes módon evés közben rendben van, de míg evés előtt a kaja kiválasztásakor rászánja magát az ember az néha időbe telik. a rizs az standard, nem foglalkoznak azzal hogy szemenként szétváljon, mert akkor pálcikával esélyük se lenne. bár itt a kínai szakács félreérthetett valamit a latin betűs mikrosütőn, mert majdnem beleégett az asztalba a tányér. külön tányérba hozták a rizst, ami azért jó mert így több hús fért a főtányérra. a kínai kajában utolérhetetlen még a halmazállapot, ez a furcsa zselés takonyszerű állagú mártásnak hívott akármi. persze kérdés hogy ki akarja egyáltalán utolérni. ez náluk az alap, mint ahogy a magyar ember hagymát pirít zsírban pirospaprikával, és aztán dönti el egyáltalán hogy mit akar főzni.