A blog lényege

változóan vicces teljesen véletlenszerű részletek az életből. a valósággal való mindennemű egyezés a valóság bűne, a szerző nem vállal érte felelősséget. tartósítószert nem tartalmaz. a tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek.

mérnök vagyok (hint), a világot időnként elég szélsőséges szemüvegen (hint) keresztül nézem, de van egy-két dolog ami talán másoknak is szemet szúrt már. ilyen volt a klasszikus sütis eszmefuttatás, ami pár embernél ékszíjat szakított, aminek örülök, mert volt értelme :) van még néhány szakma, amelyek nem nekem való kifejezéseket használnak valami okból.

sajnos, megint a cukrásziparral fogom kezdeni. nem direkt szálltam rájuk, mert felettébb szeretem az édességet, de ők hívták ki maguk ellen a sorsot ez világos. most nem sütit veszek, hanem tortát. mi az első kérdés? mekkorát. kérdezem, mekkora van, mondanak 3 számot, pl. 16, 20 és 24 szeletes. hát az a baj, hogy ez nem információ, ez nekem olyan, mint a hülyevicc, hogy 4-be vágja a pizzát mert 8 szeletet nem tudnék megenni. biztos a cukrászok is mosolyognak rajta, aztán beállnak a pult mögé és megcsinálják komoly arccal - ellenem. először naiv voltam, megpróbáltam kideríteni mekkorák igaziból, semmi esély: többféleképpen próbáltam rákérdezni, de mindet simán visszaütötték, nem tudják, ezek vannak, hát különböző, meg mindegyik más, blablabla. annyiféle variáció lenne: megadhatják a térfogatát, a területét és a magasságát, az átmérőjét, de nem. a "szelet" nem szabványosított mértékegység hogy google-ban rákeresek és megvan hogy a szabvány szelet ennyi fokos körcikk ilyen sugárral, vagy hogy a 16 szeletes torta szabvány sugara 12 centiméter. be lehet őket húzni a csőbe, ha megkérdezem, hogy 5 személynek mekkora tortát ajánl, néha elárulják, hogy hát 16 szeletest szoktak vinni. de figyeld, még a felelősséget is másra hárítja, ha sok lesz, vagy kevés, őt ne hibáztassam.

következő: férfidolog. de ing. inget nyakméret alapján kell venni, mintha az emberek annyira arányosak lennének, hogy a nyakméretből arányosan levezethető legyen a sörhastól a karhosszig minden. persze ha nem jó és visszaviszem, azonnal előkerül hogy tetszik látni van ám azért itt még egy szám, ez meg a kar hossza, tessék akkor egy ugyanilyen nyakút, de hosszabbat keresni (ugye nincs de most nem ez a morgás tárgya). ehhez kapcsolódó visszásság: férfi inget olyat kell venni, ami nyaknál a legfelső gombot is begombolva a lehető legjobban passzol, DE a legfelső gombot soha senki nem gombolja be, mert a legjobban passzoló ing ugyan még nem feltétlenül azonnal kényelmetlen, de huzamos viselés után kibírhatatlan tud lenni, ezért megelőző jelleggel a legfelső gomb kigombolatlan marad és a nyakkendő fogja összehúzni az inget. sok hűhó semmiért. 1 lazán releváns adat alapján veszel inget (ha nem kell visszavinni), de soha nem hordod úgy.

megint férfidolog. nem villanyborotva, hanem kabát. hosszú kabátot akartam venni, mert (itt most nem akarom húzni az időt fél oldalas gorombáskodással, legyen annyi elég, hogy érezze magát simán megsértve mindenki akinek csak derékig érő szövetkabátja van és kész). bemegyek a boltba, elmondom a kérésemet érthetően. a válasz: csak hétnyolcados van. namost, nem vagyok annyira hülye gyerek, a "csak"-ból arra következtetek, hogy ez nem biztos, hogy jó lesz nekem, de sírva kérdem, hétnyolcad MI? van valami szabvány ember és ahhoz képest? vagy a kabát szabásához képest hétnyolcad a valami? áh, a vége micsoda? tessék felpróbálni és meglátja...

2 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://flashy.blog.hu/api/trackback/id/tr11835256

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: italian backlinks 2018.08.05. 12:40:45

Készítsünk napórát! - KREATÍV SZAKKÖR

Trackback: italian backlinks 2018.06.18. 08:42:09

Schwinn Csepel kerékpár - Bicikli bolt

Trackback: .it links 2018.06.08. 00:37:29

A második verseny - Spartan Race - Az új őrület

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andie 2009.11.01. 17:05:05

ezen sírva röhögök! :-D

Flashy7 · http://flashy.blog.hu 2009.11.02. 21:04:48

ah köszönöm, olyan ritkán hallok visszajelzést, még azért sem tolnak le, hogy rég nem írtam már... :)