A blog lényege

változóan vicces teljesen véletlenszerű részletek az életből. a valósággal való mindennemű egyezés a valóság bűne, a szerző nem vállal érte felelősséget. tartósítószert nem tartalmaz. a tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek.

a kórházban ultrahang vizsgálatnál az ajtóra ez van kiírva: "A vizsgálaton egy kísérő lehet jelen". semmi különös. de lehet, hogy pár országgal arrébb (eltekintve a nyelvi különbségektől) úgy lenne írva "A vizsgálaton egy kísérő jelen lehet". figyeled a különbséget? az első tiltó, a második megengedő, a jelentése ugyanaz, a hangvétele mégis más. az első azt feltételezi, hogy eleve tizedmagaddal mennél be, ami bizonyos embercsoportoknál valóban így van, de őket egy felirattal úgyse lehet távol tartani, meg se nagyon próbálják. a második azt mondja, hogy tudjuk, hogy tisztában vagy vele, hogy ez egy kórház, ahol felelősségteljes munkát végeznek, de hogy nyugodtabb legyél és melletted lehessen valaki, ha jól viselkedik, megengedjük, hogy bejöjjön.

Címkék: kommunikáció kórház egészségügy felirat

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flashy.blog.hu/api/trackback/id/tr496826305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása