A blog lényege

változóan vicces teljesen véletlenszerű részletek az életből. a valósággal való mindennemű egyezés a valóság bűne, a szerző nem vállal érte felelősséget. tartósítószert nem tartalmaz. a tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek.

ha érvényes társadalombiztosított vagy, ingyen igényelhetsz az EU-ban is érvényes TB kártyát, ami műanyag, 3 évig érvényes. még élő emberrel se kell beszélni, ha jól emlékszem neten kérhető. speciel angolul néhány mondat van rajta csak, nagyjából az, hogy milyen telefonszámot hívjanak (de még az se hogy melyik inputboxban van a vezetékneved és melyikben a születési dátumod, világoskék háttéren fehér 3 pontos betűkkel van fölé írva magyarul).

a magyar TAJ kártyát mindenki ismeri, magától nem jár le, tehát mondjuk 70 évig hordod, papírból van, véletlenül se szabvány kártya méretű, a szöveg lepattog róla, jobb esetben átlátszó tokban tartod és akkor arra ragadva még megvan a száma ha jól alápozícionálod a kártyát, a régebbinek a hátulján volt 2 hely háziorvosnak, ami nagyon sok embernek már rég betelt. 3ezer forintért adnak újat. talán akkor adnak ingyen, ha az embernek megváltozik a neve. talán. de csak mert a rendeltetésszerű használattól betelik, vagy 15 év alatt lekopik (akkor is ha tényleg vigyázok rá és tokban tartom), az nem lényeg. pedig abból a sok pénzből, amit befizettem de nem vettem igénybe, legalább egy új, kártyaméretű papír kártyát kibírnának 10 évente...

UPDATE: Horti valami különös oknál fogva rongálódás indokkal ingyen kapott új kártyát. laminált, de a papír az egyik rövidebb élén kilóg a fólia alól. és természetesen nem kártyaméretű :)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://flashy.blog.hu/api/trackback/id/tr345223685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andras-ka 2013.04.15. 14:27:38

Itt már rég nem az a szempont hogy minden egyszerű legyen, vagy ne adj' Isten nekünk, állampolgároknak jó legyen. Meg amúgy is, ami gömbölyű, azt viszik, ami szögletes, azt meg gurítják. Rendeletileg.

andras-ka 2014.05.03. 01:03:35

Update-update
Én annak idején, közvetlenül a dokiválasztás után belamináltam az enyémet, majd rátettem egy másik kártyát, körülrajzoltam golyóstollal, és körbevágtam egy margóvágóval. Így az enyém most kártyaméretű.
süti beállítások módosítása