A blog lényege

változóan vicces teljesen véletlenszerű részletek az életből. a valósággal való mindennemű egyezés a valóság bűne, a szerző nem vállal érte felelősséget. tartósítószert nem tartalmaz. a tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek.

egyik nap keltett némi derültséget, hogy az allergia riasztási skála negyedik szintje (hatból) a sötétbordó. akkor nem néztem utána, csak elpoénkodtunk azon, hogy ha van sötétbordó, akkor mi lehet a többi. ma ötödik, fekete szintre emelték a riasztást néhány helyen, muszáj volt utánanéznem, íme a skála: piros, vörös, bordó, sötétbordó, fekete, ambrózia. nem találta volna ki senki magától, mi? nagy marhaság. már az ambrózia kivételével is. de azzal meg aztán. először is ambrózia szín nincs, ez szinte inkább fogalom, egy elképzelt dolog, egy idealizált valami, és szó szerint valami, mert eszik is, magukra is kenik, süteménybe is tehetik, annyira idealizált, hogy még hasonlítani se lehet semmihez, a definíciója kábé az, hogy képzeld el a legjobb dolgot, amit bírsz, adj hozzá egyet, aztán szorozd meg kettővel. de plusz vicc, hogy az istenek étele, ami örök fiatalságot biztosít, wikipedia szerint a szó szerinti jelentése "halhatatlan". és ez a legdurvább allergiaszint a jelenlegi skálán :)

ezek a szintek máskor is zavarba tudnak hozni, például amikor a másodfokú vagy a harmadfokú a durvább égési sérülésből vagy viharjelzésből? az első jelenti azt is, hogy alap, gagyi, egyszerű, belépő szint, de jelentheti azt is, hogy a legfelső, legfontosabb. így a színekkel legalább azt sejtem, hogy merre nő :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flashy.blog.hu/api/trackback/id/tr463200323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása